web2 logo

Pijlen in PHP

In PHP kun je 2 soorten pijlen tegenkomen: -> en =>.

De pijl met het enkele streepje

De pijl met het enkele streepje heeft in PHP dezelfde functie als de punt in andere programmeertalen. Je gebruikt deze om een method of attribuut van een object te krijgen. Voorbeeld van object 'mijnBoek' die een attribuut heeft 'aantal_paginas' die hier op 300 wordt gezet: mijnBoek->aantal_paginas = 300; Voorbeeld van object 'mijnBoek' die een method heeft 'leesduur' waarvan de uitkomst in de variabele '$hoelang' gezet wordt: $hoelang = mijnBoek->leesduur(); Het verschil tussen attribuut en method is te herkennen aan de haakjes die achter de naam van de method volgen.

De pijl met de dubbele streep

De pijl met de dubbele streep wordt in PHP gebruikt om sleutels van arrays te benoemen. Voorbeeld: $landcodes = array("Nederland"=>"NL","Duitsland"=>"DE","Frankrijk"=>"FR"); echo 'De landcode van Nederland is ' . $landcodes['Nederland'] . '.'; Het resultaat van bovenstaande code is: De landcode van Nederland is NL.

Arrow functies (PHP 7.4)

Sinds PHP 7.4 heeft PHP 'Arrow Functions'. Dit is een nieuwe syntax voor anonieme functies. Meer over deze functies kun je lezen op de PHP website.

naar boven

term zoeken